عامل بیماری: قارچ Pseudoperonospora cubensis
علائم بیماری
علائم در ابتدا به صورت لکههای کلروتیک کوچک در برگهای پیر و سپس در برگهای جوانتر ظاهر میگردد. در اکثر موارد حاشیه این لکهها در خانواده کدوییان نامنظم میباشد. با این حال، در خیار، حاشیه لکهها توسط آوندهای برگ محدود میشود که ظاهر زاویهای را به لکهها میدهد.
هنگامی که سطوح برگ برای مدت طولانی مرطوب میماند لکهها به زیر برگ ها نیز توسعه مییابند. در محیط های مرطوب، اسپورانژهای قارچ در پایین برگ قابل مشاهده هستند. لکهها در نهایت نکروزه شده، و ممکن است تا خشک شدن کامل برگ ادامه یابد. در صورت عدم حذف بخشهای آلوده از مزرعه یا گلخانه و همچنین وجود فقر عناصر غذایی، این بیماری تشدید میگردد.
شرایط گسترش بیماری
بقای این سفیدک داخلی یا دروغی در فصول مختلف، به میزبانهای زنده از خانواده کدوییان وابسته است. اسپورانژ قارچ ممکن است توسط باد فاصله زیادی را بین مزارع انتقال یابد. در مزرعه، اسپورانژ قارچ توسط جریان هوا، آب، کارگران و تجهیزات گسترش مییابد. مه، شبنم و باران مکرر به توسعه بیماری کمک میکند که این روند میتواند زمانی که درجه حرارت متوسط تا گرم است، تسریع شود.
درجه حرارت بالا (بیشتراز ۳۵ درجه سانتیگراد یا ۹۵ درجه فارنهایت) برای توسعه بیماری، مطلوب نیست اما ممکن است در صورت وجود شبهای سرد ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتیگراد (۵۹-۶۸ درجه فارنهایت)، بیماری دوباره پیشرفت کند.
کنترل بیماری
منبع: زریندان جنوب