بیماری آنتراکنوز هندوانه
عامل بیماری: Colletotrichum orbiculare
علائم بیماری
بیماری آنتراکنوز هندوانه یکی از بیماریهای مخرب گیاهان جالیزی است. میزبانهای این بیماری محصولاتی همچون هندوانه، طالبی، خیار و کدو هستند. این بیماری به تمامی بافتهای هوایی بوته هندوانه آسیب میرساند. این بیماری قارچی در مناطق گرمسیری بسیار رایج است که در شرایط آب و هوای گرم و مرطوب ساقه ها ، برگها و میوه ها را تحت تأثیر قرار می دهد.
در مراحل اولیه آلودگی، روی برگهای مسن لکه های قهوهای تا سیاه، آب سوخته و زاویه دار در هر دو سطح برگ قابل مشاهده است. با پیشرفت بیماری لکه های بیضی شکل تیره با حاشیه زرد رنگ بر روی ساقه ها تشکیل میگردد و نهایتا منجر به ضعف و پژمرگی ساقه میشود.
علائم در روی میوه به شکل ضایعات دایره ای، فرو رفته و مایل به سیاه دیده می شود که به مرور زمان این بافتها تیره تر شده و باعث ایجاد شکاف نیز میگردند. در شرایط مرطوب روی میوه، کنیدویم به رنگ صورتی تشکیل میشود که مشخصه این بیماری است. وقتی پدانکل در میوههای جوان آلوده میشود، میوه ممکن است از بین برود.
شرایط گسترش بیماری
قارچ Colletotrichum orbiculare میتواند از طریق بذر و بقایای محصولات آلوده منتقل شود. گسترش این قارچ میتواند با آبیاری بارانی، حشرات، کارگران مزرعه و تجهیزات صورت گیرد. توسعه بیماری در شرایط آب و هوای گرم و مرطوب اتفاق میافتد. دمای مطلوب برای پیشرفت بیماری آنتراکنوز هندوانه ۲۴ درجه سانتیگراد است.
کنترل بیماری آنتراکنوز هندوانه
منیع: زریندان جنوب